Materiał narracyjno-biograficzny: propozycja opracowania (OMNaB) - Fabiś, Artur; Dubas, Elżbieta (Badania jakościowe w andragogice: Polskie doświadczenia badawcze, 2026)
Autorka przedstawia propozycję sposobu opracowania materiału empirycznego, zgromadzonego poprzez wywiad narracyjno-biograficzny. Zwraca uwagę na prezentację osoby narratora, wybrane aspekty analizy life history i life story. Oprócz wskazań dla opracowania materiału empirycznego pochodzącego od jednego narratora, szkicuje wskazówki dla opracowania materiału empirycznego, pochodzącego od wielu narratorów.