Digital storytelling – narracje marek w mediach społecznościowych (analiza na przykładzie marki "Vianek") - Chorna, Marta (Kreatywność językowa w marketingu, 2022)
Artykuł stanowi próbę przybliżenia pojęcia narracji cyfrowej (digital storytellingu), który marki coraz częściej stosują w mediach społecznościowych. Analizie poddałam komunikaty polskiej firmy kosmetyków naturalnych Vianek. Celem opracowania jest pokazanie, w jaki sposób marki wykorzystują marketing narracyjny oraz sposób budowania swojej narracji wokół ekologii. Analizie poddane zostały posty oraz relacje umieszczone na platformie Instagram, które w warstwie werbalnej i wizualnej odwzorowują podjęty przeze mnie temat.