Technologia informacyjno-komunikacyjna jako przedmiot tolerancji nauczyciela - Soszyński, Piotr (Granice tolerancji w sztuce i w wychowaniu, 2020)
Artykuł dotyczy tolerancji w relacji nauczyciel–technologia w kontekście zapisów prawa oświatowego, obligującego go do stosowania technologii informacyjno- komunikacyjnej w dydaktyce własnego przedmiotu. Rozpatrywane są szczególne przypadki tolerancji lub nietolerancji wobec zapisów prawa oświatowego, które mogą poszerzyć sposoby definiowania tolerancji zaproponowane przez Iję Lazari-Pawłowską.