(Tele)turniej sposobem na udaną lekcję języka polskiego dla obcokrajowców - Nowicka, Monika (Ludyczność w (glotto)dydaktyce, 2020)
Wykorzystywanie w procesie glottodydaktycznym gier i zabaw jest coraz bardziej popularne. Ich pozytywny wpływ na efekty nauczania jest bezsprzeczny. Klasyfikujący się wśród nich turniej powinien być bardziej doceniany. Niniejszy artykuł ukazuje jego wartość oraz konkretne możliwości zastosowania na zajęciach języka polskiego jako obcego.