Ludyczność w (glotto)dydaktyce – stan badań i rozwój metody - Biernacka, Michalina; Kaźmierczak, Paulina; Banach, Agnieszka (Ludyczność w (glotto)dydaktyce, 2020)
Artykuł składa się z dwóch części. Pierwsza z nich prezentuje dotychczasowe badania dotyczące ludyczności w nauczaniu m.in. języków obcych. Przedstawia zalety i wady wykorzystywania metody ludycznej, która staje się coraz bardziej popularna we współczesnej dydaktyce. Druga część zawiera opisy poszczególnych artykułów znajdujących się w tomie, a tym samym pozwala na zapoznanie się z treścią niniejszej publikacji.