Kulturowe uwarunkowania innowacyjnego wizerunku organizacji na przykładzie firmy Apple Inc. - Woźniak, Jan Fabian (Kreatywność w praktyce biznesowej. Część 2, 2019)
Celem rozdziału jest dokonanie analizy innowacyjnego wizerunku firmy Apple Inc. i pokazanie jaki wpływ na jego kreowanie miała tożsamość organizacji, kultura korporacyjna oraz przywództwo Steve’a Jobsa. W opracowaniu opisane zostały również różnice i podobieństwa między amerykańską kulturą narodową i kulturą organizacyjną firmy Apple Inc.