Rola motywowania pracowników w zarządzaniu procesem magazynowania - Rudek, Iwona (Nowoczesne trendy w logistyce i zarządzaniu łańcuchem dostaw, 2020)
Zarządzanie relacjami z pracownikami to jeden z obszarów, które powinny być monitorowane i traktowane jako priorytetowe. Motywowanie pracowników w miejscu pracy to jeden z czynników decydujących o sukcesie przedsiębiorstw. W artykule podjęto problematykę motywowania osób zatrudnionych w magazynie na przykładzie jednej z firm. Celem artykułu jest pokazanie problematyki motywowania i satysfakcji pracowników ze szczególnym uwzględnieniem pracowników magazynu. Obok rozważań teoretycznych w artykule przedstawiono wyniki badań własnych prowadzonych w jednym z magazynów.