Skuteczna nauka języka obcego na zajęciach online - Potempska, Justyna (Szkoła jutra? Tradycja i (r)ewolucje w edukacji, 2023)
Celem artykułu jest omówienie problematyki metodyczno-dydaktycznej związanej z przeprowadzaniem zajęć z języka obcego w formie zdalnej oraz ukazanie potencjału, który tkwi w wykorzystywaniu narzędzi internetowych w nauce języka obcego online. Podstawowe pytanie, jakie przyświeca podjętym tu rozważaniom, odnosi się do skuteczności nauki za pomocą platform i aplikacji internetowych. Autorka poddaje analizie specyfikę zajęć online i wskazuje, na co trzeba zwracać szczególną uwagę podczas ich przeprowadzania.