Zastosowanie terapii integracji sensorycznej jako formy wsparcia małego dziecka - Dobrowolski, Tomasz (Szkoła jutra? Tradycja i (r)ewolucje w edukacji, 2023)
Pracując z małymi dziećmi, musimy mieć na uwadze ich wielostronne potrzeby rozwojowe. Obecnie w przedszkolach jest bardzo dużo wychowanków z przeróżnymi zaburzeniami. W ostatnim czasie przybywa zwłaszcza tych z potrzebą prowadzenia terapii integracji sensorycznej. W poniższym opracowaniu przybliżam proces prowadzenia tej terapii oraz przedstawiam praktyczne rozwiązania mające służyć rozwojowi umiejętności komunikacyjnych.