Storytelling jako narzędzie kreowania wizerunku marki - Głowacz, Anna (Kreatywność językowa w marketingu, 2022)
W artykule przedstawiono istotę koncepcji storytelling i możliwości jego wykorzystania w procesie kreowania wizerunku marki. Praca składa się z trzech elementów. W pierwszej części artykułu ukazano pojęcie marki oraz wizerunku, a także omówiono zasady oraz etapy kreowania wizerunku marki. W drugiej części objaśniono istotę storytellingu oraz rodzaje narzędzi wykorzystywanych w storytellingu. Zwrócono także uwagę na archetypy, które stanowią ważny element tworzenia wizerunku marki. W ostatniej części pracy omówiono kreowanie wizerunku marki przy wykorzystaniu storytellingu na przykładzie świątecznej kampanii firmy DocMorris.