Real-time marketing w strategii reklamowej włoskiej firmy Barilla - Księcikowska, Magdalena (Kreatywność językowa w marketingu, 2022)
W artykule została zaprezentowana strategia komunikacyjna włoskiej firmy Barilli na rodzimym rynku w zakresie stosowania marketingu czasu rzeczywistego (real-time marketing) w kampaniach reklamowych w mediach społecznościowych. Przybliżono istotę i najważniejsze funkcje wskazanego narzędzia marketingowego, a także dokonano analizy postów publikowanych w mediach społecznościowych firmy skupionej na omówieniu ich aspektów wizualnych oraz werbalnych, m.in. formy, tematyki, a także sloganów zawartych w analizowanych grafikach.