Kreatywność językowa i wartościowanie w nagłówkach serwisów informacyjnych (na przykładzie Wiadomości i Wydarzeń) - Zwolińska, Paulina (Kreatywność językowa w marketingu, 2022)
Główne zadanie telewizyjnych serwisów informacyjnych to przekazywanie wiadomości odbiorcom. Język, którego w tym celu używają prezenterzy i nadawcy, charakteryzuje się pewnymi cechami. Celem artykułu jest analiza ilościowa i jakościowa nagłówków pochodzących z dziesięciu głównych wydań dwóch telewizyjnych serwisów informacyjnych: „Wiadomości” i „Wydarzeń”. Autorka bada przede wszystkim wartościowanie poszczególnych tytułów oraz stosowane w nich różne strategie językowe.