Elementy ludyczne w kształceniu lektorów języka polskiego jako obcego (Ludyczność w (glotto)dydaktyce, 2020)
Artykuł wyjaśnia zasadność wprowadzania elementów ludycznych w procesie kształcenia lektorów języka polskiego jako obcego. Ponadto prezentuje przykładowe zajęcia prowadzone z zastosowaniem metod ludycznych. Ich tematyka obejmuje: zajęcia wstępne, internet w pracy lektora, lekcje dla dzieci i młodzieży oraz umiejętność adaptacji gier i zabaw na potrzeby zajęć językowych. Przeprowadzone zajęcia pozwalają na wskazanie podstawowych zalet i wad pracy ze studentami w oparciu o metody ludyczne.