Gry językowe dla cudzoziemców vs. gry językowe dla rodzimych użytkowników języka – analiza jakościowa wybranych zbiorów - Zwolińska, Paulina (Ludyczność w (glotto)dydaktyce, 2020)
Artykuł przedstawia porównanie gier językowych stosowanych w nauczaniu języka polskiego cudzoziemców oraz rodzimych użytkowników języka. Wynika ono z dostrzeżenia wyraźnych różnic w sposobie nauczania tego samego języka w rożnych grupach. Analiza gier językowych przeznaczonych dla rożnych odbiorców może wykazać, na jakie kompetencje ich autorzy kładą nacisk.