Media społecznościowe jako narzędzie marketingu na przykładzie pięciogwiazdkowych hoteli w Gdańsku - Pyrka, Julia (Komu potrzebna jest turystyka?, 2024)
Celem pracy jest przedstawienie sposobu prowadzenia w mediach społecznościowych (Facebook i Instagram) profili pięciogwiazdkowych hoteli w Gdańsku. W przeprowadzonych badaniach udowodniono, że podstawą w efektywnym prowadzeniu tych profili jest systematyczność, odpowiednia promocja i przejrzystość publikacji, co ma wpływ na wyniki osiągane w aktywności użytkowników. Dane zebrane z tych profili porównano i poddano analizie. Na podstawie otrzymanych informacji obliczono współczynnik zaangażowania, który pozwala obiektywnie ocenić, jak są odbierane publikowane treści. W artykule omówiono błędy popełniane w prowadzeniu w mediach społecznościowych profili wybranych hoteli oraz sposoby zniwelowania tych błędów.