Interaktywna mapa parków kulturowych w Wietrzychowicach i Sarnowie - Kulesza, Maja (Komu potrzebna jest turystyka?, 2024)
W artykule zarysowano tematykę megalitów kujawskich znajdujących się na terenie województwa kujawsko-pomorskiego w Polsce. Wyjaśniono podstawowe pojęcia, opisano genezę powstania i historię grobowców. Szczegółowo przedstawiono proces tworzenia mapy interaktywnej megalitów znajdujących się na terenie parków kulturowych w Wietrzychowicach i Gaju Stolarskim oraz w Sarnowie, na podstawie której opracowano aplikację StoryMaps.