Koncepcja systemu informacji w ochronie zdrowia – decentralizacja czy centralizacja procesów przetwarzania danych dotyczących zdrowia? - Świtała, Krzysztof (Decentralizacja i centralizacja administracji publicznej. Współczesny wymiar w teorii i praktyce, 2019)
Opracowanie to powstało w ramach projektu badawczego Preludium finansowanego przez Narodowe Centrum Nauki (2014/13/N/HS5/03523).