Skarga na pisemną interpretację przepisów prawa podatkowego w indywidualnej sprawie – wybrane zagadnienia - Dauter, Bogusław (Współczesne wyzwania prawa podatkowego: Księga jubileuszowa dedykowana Profesorowi Włodzimierzowi Nykielowi. Tom I, 2024)
Opracowanie stanowi o skardze na pisemną interpretację przepisów prawa podatkowego. Autor analizuje w nim przesłanki dopuszczalności takiej skargi do sądu administracyjnego, związanie sądu zarzutami skargi i możliwą treść rozstrzygnięcia sądu. Zwraca także uwagę na związanie sądu pierwszej instancji zarzutami skargi w kontekście ewentualnego postępowania kasacyjnego przed Naczelnym Sądem Administracyjnym.