O osobliwościach wysłuchania publicznego – refleksje na tle orzecznictwa Trybunału Konstytucyjnego - Przywora, Bogusław (Zagadnienia prawa konstytucyjnego: Księga jubileuszowa dedykowana Profesorowi Krzysztofowi Skotnickiemu w siedemdziesiątą rocznicę urodzin. Tom 1, 2023)
Opracowanie dotyczy instytucji wysłuchania publicznego na tle orzeczenia Trybunału Konstytucyjnego (TK), a zwłaszcza rozstrzygnięcia Trybunału z 3 listopada 2006 r. (K 31/06) w sprawie dotyczącej samorządowej ordynacji wyborczej.