Doskonalenie kompetencji studentów w międzynarodowym środowisku wystawy Expo w Dubaju – learning by doing. Dydaktyczny case study - Warwas, Izabela; Szymczyk, Maria (The TSL sector facing the challenges of sustainable development - selected aspects, 2022)
Ostatnia Wystawa Expo odbyła się w Dubaju, w Zjednoczonych Emiratach Arabskich. Ze względu na sytuację epidemiologiczną, wydarzenie zostało przesunięte o rok i odbyło się w okresie od 1 października 2021 do 31 marca 2022 roku. Nazwy jednak nie zmieniono i pozostano przy oznaczeniu „Expo 2020 Dubai”. Była to pierwsza wystawa na Bliskim Wchodzie i dotychczas jedyna, którą zorganizował kraj arabski. Expo 2020 w Dubaju pod hasłem „Łącząc umysły, tworzymy przyszłość” inspirowało uczestników do kreowania nowych rozwiązań o zasięgu globalnym. W wydarzeniu wzięło udział ponad 190 krajów.