"E-learning" jako narzędzie wspomagające rozwój kompetencji miękkich pracowników przedsiębiorstw z branży TSL - Rogozińska-Pawełczyk, Anna; Sitarska-Piwko, Agnieszka (The TSL sector facing the challenges of sustainable development - selected aspects, 2022)
W związku z dynamicznym rozwojem usług TSL w przedsiębiorstwach konieczne jest zadbanie o aspekt nabywania przez pracowników wiedzy niezbędnej do wykonywania zadań. W teorii i praktyce wciąż poszukuje się najlepszych sposobów gromadzenia wiedzy, która ma charakter ukryty i jest wynikiem przetwarzania informacji oraz gromadzenia doświadczeń przez wykwalifikowaną kadrę przedsiębiorstwa. Aby wypełnić tę lukę, autorki rozdziału opierają się na analizie dostępnych narzędzi oraz ich potencjalnej możliwości aplikacji w przedsiębiorstwach z branży TSL. Przeprowadzona analiza wskazuje, że e-learning nie może być traktowany jedynie jako asynchroniczne narzędzie przekazywania wiedzy.